Tens la joia amagada a les muntanyes i als rius, tens la pau de les estrelles i el silenci del sol.
Els ocells que tu empares m'ho han dit...

dimecres, 28 de novembre del 2012

CAMPANYA DE RECOLLIDA DE JOGUINES

Desembre és mes de fred, bufanda, manta i sofà. Xocolates calentes, turrons, regals, il·lusions dels petits, i també dels més grans. Sopars i regals d’amics invisibles, cagar el tió, actes solidaris i, perquè no, algunes donacions. Més enllà del debat sobre la febre consumista de les properes festes nadalenques, el cert és que ens trobem, al llarg de les properes setmanes, una societat que ens presenta moltíssimes propostes humanes, accions socials, d’ajuda...

Qui no ha sentit a parlar del Gran Recapte d’Aliments que es durà a terme el primer cap de setmana de Desembre? Qui  no coneix d’algú que organitza una recollida de roba per alguna associació? Qui no ha sentit que ben a prop seu, algú coordina una recollida de joguines per repartir-la més tard a diferents escoles o famílies?

Des del nostre punt de vista, un dels pilars més fonamentals d’iniciatives com aquestes és la xarxa social que involucra, ja siguin família, voluntaris, veïns, coneguts... És impactant poder observar i viure la magnitud de la resposta que pot generar un grup davant una demanda!

Aquest mes de Desembre, doncs, serà una mica diferent per alguns (o molts) monitors de Colònies i amics. Hem engegat un projecte de col·laboració amb l’Escola Pia Luz Casanova, una escola ubicada al barri del Verdum, a Barcelona, amb pocs recursos i dinàmiques per oferir als nens i nenes de l’escola, i a les seves famílies.

Disposem de recursos materials, i sobretot d’una gran xarxa social de monitors i amics, que podrien col·laborar en les activitats que hem programat al llarg del curs: des d’un servei de ludoteca una tarda a la setmana, sortides culturals al trimestre, jornades esportives, i fins i tot alguna excursió. Només amb un parell d’hores dedicades al mes, podríem tirar endavant entre tots iniciatives com les anteriors esmentades. Només ens cal gent, i ganes de regalar i compartir el vostre temps amb aquests nens i nenes del barri.

I per començar la traca... aprofitem una data tant assenyalada per la gent de Colònies com la Celebració de nadal i representació de la Caravana Teatral a l’Escola Pia Balmes, el proper 16 de desembre, per engegar una campanya de recollida de joguines, que farem arribar íntegrament a l’Escola Pia Luz Casanova.

Us hi esperem a tots amb les joguines que pugueu donar!



dimarts, 13 de novembre del 2012

DIA DE FAMÍLIES 2012


L’esperat Dia de Famílies va tornar, un any més, amb molta energia i piles renovades!!! 

Aquest passat diumenge dia 11, l’Escola Pia de Sarrià va acollir a un nombrós grup de nens i nenes, monitors i monitores, famílies respectives... amb ganes de retrobar-se, recordar moments esplèndids de les tandes d’aquest estiu i, en definitiva, de passar un diumenge plegats en família; la gran família de Colònies que formem tots plegats.

La novetat d’enguany va ser el nou format del dia: gimcana familiar, actuació dels Gegantons de Colònies i pica-pica per tothom! Per falta de temps i d’inscrits finalment no es va poder organitzar la cursa que teníem en ment, però de ben segur que serà una iniciativa que podrem organitzar més endavant. 

El més important és la il·lusió que es va poder veure en els retrobaments d’infants i monitors, i l’alegria dels pares i mares, que van poder formar part de manera activa d’aquest dia. Un ambient festiu com el d’ahir ens anima a seguir preparant la gran festa de 50 anys de Colònies, que celebrarem al 2014.

Pregària


Visionat de fotos de tandes

Gimcana amb els Gegantons de Colònies

Arribada

Tornen els personatges

Els ajudarem?