Tens la joia amagada a les muntanyes i als rius, tens la pau de les estrelles i el silenci del sol.
Els ocells que tu empares m'ho han dit...

divendres, 30 de març del 2012

Marxem cap a la casa de Pineta!

Com cada any marxem a veure la casa...els de curs de Monitors de la nostra escola Adhara, els pre monitors a fer el curs de Sensibilització, i els de Camps de treball a deixar la casa maca per l'estiu, reunir-se, formar-se, reflexionar, i gaudir dels companys.

Tots som responsables dels premonitors

Reflexions...

Cançons...
Pintar el menjador..

Partit de pitxi..
Deixar neta la casa..



dijous, 29 de març del 2012

Un instant de repòs, ens espera a Claverol...


Així sona la canço de "Bun-ga-ló", que podeu escoltar al Pineta Canta IV, feta pels monitors d'aquesta tanda alguns anys enrera. La coneixeu?

Doncs amb l'intenció de fer una trobada i recordar antics moments, un grup d'ex-monitors joves de Colònies es va mobilitzar per reunir-se a la casa de Claverol un cap de setmana, a finals del mes de febrer. Així, van crear una comisió organitzadora que va reservar la casa, van organitzar-se també per comissions i van fer una proposta de planning de cap de setmana amb diferents activitats, entre elles un cine-fòrum amb reflexió posterior sobre el film "Educadors".
El cap de setmana va anar molt i molt bé! Claverol és un entorn molt bonic i amb molts records de colònies per a molts de nosaltres, que hem fet tandes d'adolescents al Pallars Jussà!






Si encara no teniu un destí per aquests pròxims dies de vacances de Setmana Santa, la rectoria de Claverol pot ser una bona opció! A la seva web podeu trobar-hi més informació: http://www.claverol.org/


dimecres, 21 de març del 2012

Muntanya: Escola de Vida

Segur que molts ja n’heu sentit a parlar alguna vegada, del CAT (Centre Alpí Turull). És un grup de monitors, exmonitors i amics als quals els agrada la natura, i realitzen algunes sortides durant l’any: raquetes de neu, barranquisme, travesses de muntanya, esquí alpí… N’hi ha de més experts i de nouvinguts, i entre tots van compartint i mostrant-se nous paisatges, ensenyant-se tècniques, i descobrint junts nous racons de Catalunya i l’Aragó.

I donant continuïtat al funcionament del CAT, i també oferint la possibilitat a aquells joves adolescents de la casa que els agrada la muntanya, va néixer fa alguns anys el KidCAT. Uns monitors de CJT s’encarreguen de coordinar i gestionar aquest grup de joves, i que entre ells també aprenguin a organitzar sortides. I aquest curs s’estan posant les piles, això sembla que agafa embranzida!!

Aquest passat cap de setmana va haver-hi sortida doble! Un grup reduït del CAT va marxar a fer el cim del Bastiments amb raquetes de neu, i els del KidCAT van anar pujar al cim del Montgrí!

CAT

CAT

CAT

KIDCAT

KIDCAT

KIDCAT














 Podeu seguir les seves sortides al Facebook del KidCAT, o bé llegir les cròniques del CAT al seu bloc: http://centrealpiturull.blogspot.com.es

dijous, 15 de març del 2012

Com ens agrada cantar!


El passat diumenge dia 11 de març, la Coral de Colònies va oferir un concert a l'església de l'Escola Pia Balmes. Es tractava d'un Concert Solidari, amb la finalitat de recollir fons per així poder becar nens i nenes aquest estiu, per a que puguin venir amb nosaltres de colònies!
El concert va ser tot un èxit!! Podrem donar beques del 25% a 4 nens aquest estiu, i tot el públic que omplia la sala va sortir molt content i satisfet de l'acte.

Una cançó del concert:             http://youtu.be/qZ9WyLLNoak

La Coral és un dels projectes dins de Colònies Jordi Turull que funciona amb més solidesa des de fa alguns anys. La dirigeix el Manel Garcia, monitor i director d'altres corals i cors de gospel, i està formada actualment per una vintenta d'ex-monitors, monitors i amics que es reuneixen cada dimecres per assajar i oferir-nos un espectacle tant maco com el que vam poder veure.
Ja tenim ganes de veure un altre concert ben aviat!
I si algú de vosaltres els vol seguir d'aprop, estigueu atents, tant aviat us els podeu trobeu cantant en algun casament, en algun restaurant de Barcelona o pel mig de les Rambles cantant Nadales! 




Seguim fent tradició



 Un dels propòsits que ens fem cada any a Colònies és innovar, inventar noves activitats, potenciar la imaginació i no caure en la rutina a les tandes, per poder oferir, estiu rere estiu, uns dies màgics i sorprenents a tots els nens que venen de colònies amb nosaltres!
Apostem també per consolidar aquelles coses que veiem que funcionen, tenen èxit, i a més a més ens permeten trobar-nos a una gran majoria de monitors en actiu. I la Calçotada està pel camí de convertir-se en una d'aquestes dates assenyalades al nostre calendari!
Fa 5 anys que la Comissió de Monitors l'organitza, i aquesta vegada ens varem desplaçar fins al “merendero” Font de les Planes, per gaudir d'un diumenge assoleiat mentre menjavem calçots...850 calçots!!!




Podriem dir que per defecte o bé per tendència, 
ens varem dividir en 5 grups per dinamitzar una mica la jornada: fer torns per posar els calçots al foc, uns que portaven pica-pica, els altres que portaven els postres, uns altres els estris necessaris... i varem aprofitar per celebrar l'aniversari de la coordinadora!!
En resum, un dia fantàstic.




divendres, 2 de març del 2012

TRÍPTIC ESTIU 2012




Guanyadors Carnestoltes Solidari

PRIMER CLASSIFICAT: GERMANES GIRBAU

SEGON CLASSIFICAT: BLANCA, MARIONA I LAIA
Des del Centre, i sobretot des de la Comissió de Recursos, us estem molt agraïts a tots els que vareu fer possible que la festa de Carnestoltes del passat dissabte 18 de febrer fos tot un èxit.

Aproximadament unes 160 persones entre monitors del centre, amics i coneguts varem celebrar el Carnestoltes d’una manera més solidària, sense deixar de gaudir d’una nit de festa tots plegats.

Hi havia disfresses molt i molt treballades, d’això se’n diu implicació i entusiasme!! Aquí podeu veure les imatges del primer i segon classificat. Podeu trobar-ne més a l'àlbum del facebook, n’hi havia de molt originals!